Barents noslīpēto rokrakstu caurstrāvo atklājēja gars. Mēs pasniedzam ēdienkarti ar stingru kodolu pašā sastāvdaļu būtībā, ļaujot piedzīvot negaidītu atklāsmi to pasniegšanā. Mūsu virtuves bagātības — Ziemeļu jūras veltes, Baltijas reğiona mežu dārgumi un sezonāli lauku labumi — nāk no zvejniekiem, medniekiem un zemniekiem, kurus pazīstam vārdā.
Mēs radoši izmantojam senas gatavošanas metodes no visas pasaules — kūpināšanu, fermentēšanu, marinēšanu, — kas praktizētas gan pārpilnības, gan trūkuma laikos. Pagātnes gudrību savienojam ar šodienas iespējām, veidojot sistēmu, kur ilgtspējība ir neatņemama sastāvdaļa — rituāls, kas vieno visus mūsu radošā procesa posmus.
Laipni lūdzam Barents restorānā!
Astoņu kārtu degustācijas ēdienkarte ir mūsu starptautiski atzītās komandas vēstījums par Ziemeļu jūras un Baltijas reģiona savvaļas bagātībām, kuru pamatā — vietējais un sezonālais. Šo piedzīvojumu papildina atlasītu vīnu izlase ar iespēju baudīt īpašus retumus pa glāzei, kā arī piedāvājam pašu gatavotu kombuču un bezalkoholiskos kokteiļus. Viesiem, kuri izvēlas lakoniskāku vakariņu ritmu, pasniedzam restorāna visu laiku spilgtākos garšu stāstus trīs kārtās.
“Gastronomija ir veids, kā izprotu pasauli un dabu — kā ieraugu nianses, kas ikdienā paslīd garām. Ar katru ēdienu cenšos izcelt Ziemeļu reģiona ainavas garšas un kulinārās tradīcijas — ar svaigu skatījumu un cieņu pret to, no kurienes nākam."
Šefpavārs Artūrs Trinkuns
“Es atlasu vīnus, kas ir patiesi savā būtībā. Tie visprecīzāk izceļ sava reģiona augsni, klimatu un kultūru. Mūsu vīna kartes kodolu veido vēsāka klimata vīni, kas vislabāk sader ar auksto ūdeņu jūras veltēm un dārzeņiem.”
Vīnzinis Ņikita Zaičenkovs
“Radot Barents kokteiļus, es izpētu katras sastāvdaļas izcelsmi un vērtību. Es veidoju dzērienus, kuros skaidri jūtams ziemeļu raksturs un kur garšas nianses atklājas malku pēc malka.”
Vecākais bārmenis Edgars Krastiņš
Ziemeļu un Baltijas reģionu bieži raksturo kā askētisku garšu teritoriju, bet Barents tajā saredz radošu pieeju un dziļāku garšu izpratni. Katru sastāvdaļu, gluži kā stāsta varoni, pētām, izprotam un ieraugām jaunā kontekstā.
Tradīcijas izpētām līdz saknei, lai attīstītu vēl nebijušus virzienus. Degustācijas ēdienkarte kļūst par naratīvu, kurā apzināti veidoti garšu sastapšanās punkti un negaidīti pavērsieni.
Atturīgā elegancē un jūras dzelmes toņos tērptajam Barents bāram piemīt vecās Eiropas šarms. Šeit atradīsit līdz detaļai nostrādātas klasikas un autorkokteiļus ar ziemeļniecisku raksturu.
Kokteiļu bārs ir izcila vieta, kur iegriezties pirms izrādes, noslēgt vakariņas vai vienkārši baudīt neformālu eleganci ikdienā. Bāra kokteiļu sastāvdaļas — sīrupi, biteri, kordiāli — top, sadarbojoties ar Barents pavāriem.
Restorāna virtuve ir teātris, kur process notiek bez mēģinājuma. Sešas privileģētas vietas pie melnozola letes paver skatienam Barents pavāru saskaņoto saspēli.
Te atklājas mūsu esence visā tās būtībā — meistarība, no kuras dzimst inovācija.
Mēs piedāvājam izbraukuma apkalpošanu, ienesot mūsu ziemeļniecisko stāstu jūsu izvēlētā vidē — vai tā būtu mājas terase, vēsturisks nams vai korporatīva telpa.
Barents jūras velšu bārs ar tā intīmo atmosfēru ideāli piemērots līdz 17 viesiem, kamēr restorāns var uzņemt līdz 62 personām, un to var rezervēt arī personalizētiem pasākumiem vai privātām vakariņām.
Lai sāktu sarunu par jūsu ieceri, aicinām sazināties ar mums: welcome@barents.lv vai zvaniet +371 2002 1022
Barents Wine Collectors ir izsmalcinātu un retu vīnu kolekcija, ko atlasījuši Pasaulē labākais vīnzinis 2023 Raimonds Tomsons un Latvijas labākā vīnzine 2017 Agnese Gintere.
Kolekcija veidota kā dialogs starp meistardarbiem ar kulta statusu un jauniem, negaidītiem atklājumiem — uzlecošām zvaigznēm no mazāk zināmiem reğioniem, kuru unikalitāti vēl tikai sāk novērtēt.
Barents Wine Collectors
Elizabetes iela 41/43, Rīga
P.-S. 11:00 - 22:00
Tel. +371 2201 8800
Restorāns
O.-S. 18:00-23:00
Bārs
O.-C. 16:00-23:00
P.-S. 16:00-24:00
Smilšu iela 3
Rīga, LV-1050
Latvija